Investiční casting

Datum vydání:2021-02-25

Investiční casting   Vývoj nových slitin čepelí pro dosažení vysokého teplotního výkonu vyžaduje paralelní vývoj při zpracování slitin.Před čtyřicátými lety byly lopatky motorů plynových turbín   slitiny na bázi železa za studena.Ve čtyřicátých a padesátých letech byly pro výrobu lopatek motoru zavedeny lití investic a vakuové roztavení.V sedmdesátých letech byl vynalezen proces přímé tuhnutí (DS) a udělal velký pokrok v tepelné schopnosti lopatek.Hranice obilí byly výrazně sníženy   a   krystaly byly   Vše seřazeno ve směru odstředivého stresu.Na základě procesu odlévání DS, jeden krystal (SX)   Byly využívány lopatky, které jsou bez hranic s vysokým úhlem zrna, a proto dramaticky zvyšují tavicí bod lopatek turbín).Dodnes všechny modern í Trentovy rodiny motorů obsahují jednokrystalové materiály.   Dnes jsou turbínové lopatky navrženy se složitými geometriemi a složitými kanály, které umožňují chladnější proudění vzduchu uvnitř   a   podél   the   čepele   během   provoz.   Proto,   turbíny   součásti   jsou   obvykle   vyrobené   prostřednictvím odlivu investic.  


  proces odlévání investic (také nazývaný odliv voskových ztrát) zahrnuje následující kroky:  

První.Vzorek součásti odlévání se připraví vstřikováním roztaveného vosku do kovové formy.V případě potřeby (např. pro chladicí průchody v lopatkách turbíny) lze keramické jádra předmísit do formy na spletité otvory pro odlitky.Voskové vzory mohou být smontovány do shluků, aby bylo možno vyrábět několik lopatek v jednom lití.  

Dva.Forma z vosku se pak ponoří   do keramické kejdy sestávající z pojivových činidel a směsí zirkonu (ZrSiO4), oxidu hlinitého (Al2O3) a křemíku (SiO2), následované stuccoingem s většími částicemi výše uvedených materiálů.Tento proces je třeba několikrát opakovat, dokud tloušťka krunýře není dostatečně silná, aby odolala mechanickému šoku z příjmu roztaveného kovu.

  Tři.Poté, co je skořápka vyrobena, je vosk odstraněn v autoklávu nebo peci.  

Čtyřko.Keramická plíseň je pak vypálena na vysokou teplotu, aby se zvýšila jeho pevnost a aby byl připraven na příjem roztavené superlegie.  

Pětka.Když je lití dokončeno, investiční skořápky jsou sraženy a keramické jádra jsou vylučovány pomocí vysokotlaké autokláva chemickými prostředky.




Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top