Role automatizované optické inspekce PCB

Datum vydání:2022-09-01

Automatizovaná optická kontrola neboli AOI je základní technikou pro snížení potenciálních chyb při výrobě desek plošných spojů. Využitím stroje-Na základě detekce vad mohou výrobci poskytovat rychlejší, levnější a efektivnější výrobu desek plošných spojů.

S nárůstem miniaturizace a s rostoucí složitostí výroby desek plošných spojů už nejsou tradiční metody snižování chyb a vad tak efektivní nebo efektivní. Například vizuální kontrola technikem trvá nejen více času, ale je náchylná k lidským chybám. Automatizace tohoto procesu zajišťuje lepší výsledky.

Vadné desky plošných spojů od výrobce může stát organizace obrovské množství času a peněz, a pokud není správně zacházeno, může být dokonce nebezpečné pro koncového uživatele. V tomto blogu odpovídáme, co je automatizovaná optická kontrola a jak se používá k poskytování vysoké kvality.-kvalitní desky plošných spojů pro zákazníky.

Co je automatizovaná optická inspekce?

V zásadě automatizovaná optická kontrola Příliš se neliší od manuální kontroly provedené technikem. Rozdíl spočívá v tom, že tyto informace jsou zpracovávány počítačem. Stroj může opticky posoudit desku plošných spojů mnohem rychleji než člověk, bez namáhání očí nebo chyb.

Protože AOI používá vizuální data k provádění kontrol, může analyzovat pouze povrch desky plošných spojů. To je ideální pro sledování problémů s holými deskami, Tisk pájecí pasty, umístění komponent a pájecí spoje. Chcete-li odhalit chyby, které mohly nastat mezi vrstvami, jako v multi-vrstvá výroba desek plošných spojů, automatizovaný x-Je nutná paprsková inspekce.

Metody automatizované optické inspekce Metoda kontroly pravidel navrhování (DRK)

Metoda DRC se provádí, když počítač analyzuje desku plošných spojů s ohledem na konkrétní pravidla nebo omezení. Například kontrola návrhových pravidel může analyzovat desku, aby se zajistilo, že mezery mezi linkami na desce plošných spojů jsou rovnoměrné nebo větší než určitá hodnota, což zabrání zkratu signálů.

Tato metoda je mnohem rychlejší nastavit a implementovat, protože pravidla, která jsou v této metodě naprogramována, jsou obvykle jednoduchá a sběr dat vyžaduje minimální zpracování. Tato jednoduchost však může být také závazkem, protože považujeme za pokročilejší metodu porovnávání dat CAD.

Počítač-Porovnání dat podporovaného designu (CAD)

Porovnání CAD dat je mnohem podrobnější metodou automatizované optické kontroly. Namísto dodržování sady pravidel naprogramovaných do stroje analyzuje desku přímo proti CAD souboru, který slouží jako plán desky. To zajišťuje vyšší úroveň přesnosti a je v současnosti nejefektivnější metodou AOI.

Množství detailů zachycených při porovnávání dat CAD má svou cenu. Použití této metody trvá více času a výkonu procesu. Nicméně, výsledky mají tendenci být mnohem vyšší kvality, protože to není jen pozorování potenciálních chyb na PCB, ale porovnání přímo se zdrojem.

Automatizované X-Kontrola paprsku (AXI)

Jak bylo uvedeno výše, automatizované x-paprsková inspekce není totéž jako automatizovaná optická kontrola, protože při provádění kontroly nespoléhá na optická data. V zásadě však sdílí stejnou funkci – x-paprsek desky je odebrán a porovnán s CAD souborem a veškeré zjištěné vady jsou odhaleny.

Protože x-paprsek proniká deskou, může zachytit vady, které normální AOI nemůže, jako jsou dutiny pájení, kvalita pájení, zkratky pole kuličkové mřížky a otevřené připojení pole kuličkové mřížky. To z něj dělá neuvěřitelně užitečný diagnostický nástroj. Bohužel náklady na metody AXI bývají mnohem vyšší než metody AOI.

Automatizované optické inspekce snižují náklady na vadné PCB

Automatizované optické kontroly a jejich x-paprskový protějšek, jsou základními nástroji pro zmírnění vad v deskách plošných spojů. Výrobci desek plošných spojů vybírají možnosti na základě typů desek, které vyrábějí, a požadované spolehlivosti. Desky plošných spojů třídy třídy, stejně jako ty používané v lékařském prostředí a v leteckých aplikacích, jsou často vázány na bezpečnost uživatele, takže dražší detekce chyb, jako je AXI, lze použít k odstranění vad.

V XIN DA HUI jsou kvalita a rychlost našimi nejvyššími závazky. Poskytujeme konkurenční ceny, díky kterým jsme se stali globálním lídrem v poskytování nejlepších desek plošných spojů na trhu. Kontaktujte nás ještě dnes dozvědět se více o našich službách.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top