Porozumění technologii měděnýchnádrží ve výrobě PCB

Datum vydání:2023-02-15

微信图片_20230215165118.jpg

  

 V moderní výrobě desek plošných spojů je měděné pokovování kritickým krokem v elektrodózované mědi. Proces pokovování mědění zahrnuje použití měděné pokovovací lázně, běžně známé jako měděná nádrž nebo měděná pokovovací buňka. Účelem měděné nádrže je poskytnout řízené prostředí, ve kterém mohou být ionty mědi deponovány na povrch PCB.

 Měděná nádrž je obvykle velká válcová nádoba vyrobená z polypropylenu nebo podobného materiálu. Nádrž je naplněna vodným roztokem síranu mědi a kyseliny sírové, který slouží jako elektrolyt pro proces pokovování mědi. Nádrž obsahuje také anody z čisté mědi, které jsou zavěšeny v elektrolytovém roztoku. Anody poskytují zdroj iontů mědi pro proces pokovování. 

 Během procesu pokovování se napříč nádrží aplikuje stejnosměrné napětí, což způsobuje přitahování iontů mědi na povrch PCB. Ionty mědi jsou redukovány na kovovou měď, která deskuje na povrch desky plošných spojů. Tloušťka usazeniny mědi je řízena nastavením napětí a proudu aplikovaného na nádrž.


 Nádrž na měděné pokovování musí být pečlivě udržována, aby byl zajištěn optimální výkon pokovování. Roztok elektrolytu musí být pravidelně doplňován čerstvým síranem mědi a kyselinou sírovou, aby byla udržena požadovaná koncentrace iontů mědi. Anody musí být také pravidelně čištěny, aby se odstranilo hromadění oxidu mědi, který může omezit výkon pokovování. Kromě nádrže na měděné pokovování existují další součásti procesu měděného pokovování, které musí být pečlivě kontrolovány, včetně teploty a míchání roztoku elektrolytu. Tyto faktory mohou mít významný vliv na kvalitu a konzistenci ložiska mědi.


 Celkově platí, že měděná nádrž je kritickou součástí výrobního procesu PCB a pečlivá pozornost je třeba věnovat jejímu designu, konstrukci a údržbě, aby byl zajištěn optimální výkon pokovování. ②



Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top