Ekonomové považují za rozumný cíl Číny pro růst

Datum vydání:2021-03-09

60457332a31024adbdb93fde.jpeg

Premiér Li Keqiang& 35;39;Vládní pracovní zpráva prokázala Čínu& naporce35;39;39;důvěru v dosažení udržitelného rozvoje a dalšího otevření v nadcházejících letech a desetiletích, podle mezinárodních odborníků.

Ve zprávě podané v pátek, na zahájení čtvrtého zasedání třin áctého Národního lidu& 38;39;kongresu v Pekingu, Li přezkoumala vládní práce ve 2020 a třináctého pětiletého plánu (2016-20).On také představil plány a hlavní cíle pro 2021, čtrnáctého pětiletého plánu (2021-25) a do 2035.

Yutaka Matsuno, bývalý badatel v Nomura Research Institute, řekl, že lidé v Japonsku věnovali této zprávě velkou pozornost, zejména jejím cílům hospodářského a sociálního rozvoje.

" Z hlediska makroekonomické politiky si myslím, že cíle navržené ve zprávě o práci vlády jsou přiměřené a proveditelné, " Řekl to.

Yuzo Tanaka, profesor ekonomie na Univerzitě Ryukoku v Kjótu, Japonsko, řekl, že cílem HDP odráží důvěru Číny& 35;39;39 po úspěšném uzavření COVID-19.

" Přestože existuje mnoho nejistot plynoucích z pandemie coronaviru, čínská ekonomika by se měla velmi snadno uchýlit k cílové růstové rychlosti, " Tanaka řekl, že přidání, že 6 procentuální cíl je poměrně skromný, zatímco 7 nebo 8 procenta je pravděpodobnější.

Tursunali Kuzijev, profesor žurnalistiky a Mass Communications University of Uzbekistán, souhlasil, že " Čínský motor " bude pokračovat v podpoře světové ekonomiky.

Alicia Garcia-Herrero, hlavní ekonom pro Asii a Pacifik ve francouzské firm ě Natixis, v pátek napsala v analýze pracovní zprávy: " Zatímco vládní zpráva stanovuje konkrétní cíle pro 2021, naše čtení má tendenci být strukturálnější, které by měly být analyzovány společně s čtrnáctým pětiletým plánem, který má pomoci Číně v dlouhodobém horizontu nastoupit na udržitelnější trajektorii.

" Zpráva o vládě potvrzuje postoj Číny, jímž se řídí globální obchod a investice tím, že otevírá ekonomiku, aby přilákala zahraniční kapitál a podporovala hospodářskou soutěž. "

Garcia-Herrero, také vysoce postavený kolega z bruselské think tanku Bruegel, řekl, že čínská vláda projevuje zájem o rozšíření regionálních dohod s klíčovými obchodními partnery, jako je urychlení rozhovorů o volném obchodu s Japonskem a Korejskou republikou a přistoupení k komplexní a progresivní dohodě o transpacifickém partnerství.

Obchodní partnerství

Christopher Bovis, profesor mezinárodního obchodního práva na univerzitě v Hullu ve Spojeném království, řekl, že čínská vláda zdůraznila základy mezinárodní spolupráce posílením globálních obchodních partnerství, která jsou založena na volném obchodu a přístupu na trh.

" Čtvrtý pětiletý plán klade důraz na hospodářský růst prostřednictvím dostupnosti technologií, dovedností, vzdělané pracovní síly, pozitivního přístupu k rizikovým činitelům, finančnictví a dalších podmínek, které představují skutečně konkurenční a inovativní podnikatelské prostředí, " Řekl to.

" Čína staví na strukturálních reformách a na neustálém otevírání své ekonomiky a přitom hraje vedoucí úlohu v oblasti změny klimatu a udržitelného rozvoje, " On přidal.

Hege Fjellheim, vedoucí výzkumu uhlíku v Refintivu, globálním poskytovatelem údajů o finančním trhu a infrastruktury, řekl, že čtrnáctý pětiletý plán upozorňuje na uhlíkovou neutralitu a mapuje počáteční kroky směrem k Číně&& 35;39;dlouhodobému klimatickému cíli.

" Ukazuje, že Čína má v úmyslu dodržet svůj slib podle Pařížské dohody (o změně klimatu).Je také velmi povzbudivé, že se plán zavázal urychlit rozvoj nově zahájeného národního trhu s uhlíkem, " Fjellheim, jehož výzkumný tým pracuje v Norsku a Číně.

Řekla, že osmnáctiprocentní cíl snižování uhlíkové intenzity ponechá určitý prostor pro růst emisí Číny& 35;39, což znamená, že Čína bude muset v patnáctém pětiletém plánu (2026-30) vykonat větší zdvih, aby do s áhla vrcholu uhlíku před 2030.

Alexander Lomanov, náměstek ředitele Institutu pro světovou ekonomiku a mezinárodní vztahy na ruské akademii věd, zdůraznil, že Čína nadále prosazuje vysoce kvalitní rozvoj, aby dosáhla hlavních cílů čtrnáctého pětiletého plánu a vize pro Čínu ve 2035.

" Je to důležitý signál pro země spolupracující s Čínou, že Čína je spolehlivým partnerem a nadějným partnerem, " Řekl to.

Leela Mani Paudyal, bývalá nepálská velvyslankyně v Číně, prohlásila, že vládní zpráva zdůrazňuje Čínu a\'38;39;39;politiku prohloubení bilaterální a regionální hospodářské spolupráce, která prospěje sousedním zemím, jako je Nepál.

Řekl, že důvody pro trvalý růst Číny& 35;39;může být doložen poměrně účinnou kontrolou pandemie, pozitivního hospodářského růstu a dosahováním cílů snižování chudoby během pandemie.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Jiangmen Billow Peak Technology Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Jiangmen Billow Peak Technology Co., Ltd.

Pracovní pozice: Sales Manager

oddělení: Sales Department

Telefon společnosti: +86 13430862828

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86 13430862828

webová stránka: billow.infocsb2b.com

Adresa: No. 11 Gaoxin East Road, High-tech Zone ,Jiangmen City,Guangdong ,China

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top