Barvy CMYK a Pantone v odvětví papírových obalů

Datum vydání:2024-06-25

Ve světě papírových obalů je přesnost barev a konzistence klíčová pro identitu značky a prezentaci produktu. V průmyslu dominují dva primární barevné systémy: CMYK (cyan, purpurová, žlutá a černá) a Pantone. Každý má své jedinečné vlastnosti a použití přizpůsobené specifickým potřebám v oblasti tisku a balení.

 

Barevný model CMYK

Barevný model CMYK je subtraktivní barevný systém používaný při barevném tisku. To znamená Cyan, Magenta, Yellow a Key (Black). Tyto čtyři inkousty jsou kombinovány v různých množstvích a vytvářejí širokou škálu barev.

Nákladově efektivní: Tisk CMYK je často cenově dostupnější, zejména u plnobarevných snímků.

-Univerzálnost: Je vhodný pro tisk fotografií a složitých obrázků, když široká škála barev je nutná.

Přístupnost: Většina komerčních tiskáren používá CMYK, což z něj dělá široce přístupnou volbu.

 

Systém barev Pantone

Pantone Matching System (PMS) je standardizovaný systém reprodukce barev. Každá barva Pantone je identifikována jedinečným číslem a formulována pro konzistentní ladění barev napříč různými tiskovými úlohami a materiály.

Přesnost barev: Barvy Pantone jsou předem smíšeny, což zajišťuje přesné shody barev napříč různými tiskovými sérii a substráty.

Speciální barvy: Systém Pantone obsahuje širokou škálu unikátních barev, včetně kovů a fluorescencí, které nejsou dosažitelné s CMYK.

Konzistence značky: Ideální pro udržování barev značky, zajištění toho, aby firemní loga a obaly produktů vypadaly pokaždé stejně.


Použití v papírovém obalovém průmyslu

Identita značky:

   CMYK: Používá se pro obecné balení, kde Převládají se fotografické obrazy a vícebarevné vzory. Například krabička cereálií s obrázky produktu a jinou živou grafikou by obvykle používala CMYK.

   Pantone: Nezbytné pro obaly specifické pro značku, kde je Přesná shoda barev je zásadní. Například obaly luxusní značky se specifickým odstínem modré pro logo by spoléhaly na Pantone, aby zajistily konzistenci značky.


Rozlišení produktů:

   CMYK: Efektivní pro produkty vyžadující detailní grafiku a obrázky, umožňující kreativní návrhy s různými barevnými přechody.

   Pantone: Nejlepší pro výrobky, které potřebují vyniknout jedinečnými a přesnými barvami. To je zvláště důležité v odvětvích, jako jsou kosmetika nebo high-end zboží, kde obaly jsou klíčovou součástí zážitku značky.


Ohledy na životní prostředí:

   Systémy CMYK i Pantone postupují směrem k udržitelnějším postupům. Mnoho společností přijímá ekologické inkousty a tiskové postupy, aby snížilo jejich dopad na životní prostředí, který je klíčový pro ekologický spotřebitelský trh v papírovém obalovém průmyslu.

 

Barevné systémy CMYK i Pantone hrají důležitou roli v průmyslu papírových obalů. Volba mezi nimi závisí na specifických potřebách projektu, jako jsou náklady, přesnost barev a požadavky na značku. Ať už se zaměřujete na živé a komplexní designy s CMYK nebo na přesné a konzistentní barvy značky Pantone, správný barevný systém je nezbytný pro dosažení perfektního vzhledu papírových obalů.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Guangdong Union Eco-Packaging Scien-Tech Co., LTD
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top