Co přesně je \\\\\"metalurgie\", pochopíte po přečtení tohoto!

Datum vydání:2021-02-03

Prášková metalurgie je technologie zpracování kovů nebo použití kovových prášků (nebo směsi kovových prášků a kovových prášků) jako surovin, tváření a slintání, výroby kovových materiálů, kompozitních materiálů a různých typů výrobků.Výrobní odvětví práškové metalurgie v širším slova smyslu zahrnuje nástroje železa a kamene, tvrdé slitiny, magnetické materiály a výrobky z práškové metalurgie.Výrobní odvětví práškové metalurgie v úzkém slova smyslu se týká pouze práškových metalurgických výrobků, včetně práškových metalurgických částí (přičemž se počítá s většinou), ložisek ložisek ložisek ložiska olejů a výrobků pro vstřikování kovů.

 

 

Vlastnosti procesu

První.Hustota produktů je kontrolovatelná, jako jsou porézní materiály, materiály s vysokou hustotou atd.;

Dva.Jemná zrna, jednotná mikrostruktura a žádná separace součástí;

Tři.tváření ve tvaru blízkého, míra využití surovin > 95%

Čtyřko.Míň a žádné řezání, řezání pouze 40~50%;

Pětka.Materiální složky jsou kontrolovatelné, což usnadňuje přípravu kompozitních materiálů;

Šestka.Příprava nerozpustných kovů, keramických materiálů a jaderných materiálů.

Základní průtok procesu

První.Frézování mouky

Pulverizace je proces výroby surovin v prach.Běžně používané metody frézování zahrnují redukci oxidu a mechanické metody.

 

Dva.Míchání

Míchání je proces míchání různých požadovaných prášků v určitém poměru a jejich homogenizace pro výrobu zeleného prášku.Existují tři typy: suché, polosuché a mokré, které se používají pro různé požadavky.

Tři.Formování

Formování je proces vkládání homogenní směsi do tiskové formy a lisování to do farnice s určit ým tvarem, velikostí a hustotou.Metoda tvarování je v podstatě rozdělena do lisování tlaku a přítlačné tvarování.Kompresní lisování se nejčastěji používá v lisování formy.

Čtyřko.Potápění

Potopení je klíčovým procesem v práškové metalurgii.Formovaná kompaktní jednotka je spékaná, aby dosáhla požadovaných fyzikálních a mechanických vlastností.Potopení je rozděleno do systému slintání a vícesystémové slintání.Kromě běžného slinění existují také speciální slinovací procesy, jako jsou volné slinění, ponořovací metoda a metoda lisování za tepla.

 

Pětka.Zpracování

Léčba po slintání může přijmout různé metody podle různých požadavků výrobku.Jako je povrchová úprava, ponoření oleje, obrábění, tepelné zpracování a pokovování.Kromě toho v posledních letech byly některé nové procesy, jako je válcování a kovářství, uplatňovány i na zpracování práškových metalurgických materiálů po slintání, což vedlo k ideálním výsledkům.

 

hlavní aplikace

Rozsah aplikací práškových metalurgických výrobků je velmi široký, od běžné výroby strojů po přesné nástroje, od hardwarových nástrojů až po rozsáhlé strojní zařízení, od elektroniky až po motorovou výrobu, od civilního průmyslu k vojenskému průmyslu, od obecné technologie až po špičkové technologie, můžete vidětpráškovou metalurgii.

> > > > Typické výrobní odvětví

Velký počet práškových metalurgických dílů se používá v automobilech

První.Části motoru

Za účelem zlepšení hospodárnosti paliv a regulace emisí se pracovní podmínky automobilových motorů zhoršily.Použití práškových kovových ventilových sedadel, ventilových vodičů, VKT a řetězových kol atd. může mít vysokou pevnost, vysokou odolnost vůči opotřebení a vynikající tepelnou odolnost.

Sedadlo vstupního a výfukového ventilu

 

Dva.Přenosové části

Kombinace téměř vytvořeného synchronizačního kroužku s duálními třecími materiály a vysoce pevnými materiály se vyrábí první spojkový uzel na světě.Kromě toho se díky vysokoteplotnímu slinění vyrábějí vysoce silné části, jako jsou převodové převody a posunové vidličky.

Mezi hlavní součásti práškového metalurgického přenosu v automobilech patří: synchronizační uzel, synchronizační kroužek, parkovací součásti, součásti řadových kol a ovládací páky atd.

 

Tři.Části tlumiče šoků

V tlumících tlumiče automobilů a motocyklů, pístové tyče a pístové vodicí ventily jsou všechny důležité části.S přihlédnutím ke stabilní tlumící síle tlumiče může použití práškových metalurgických částí s vysoce přesnou plochou plechu snížit tření, zajistit stabilitu manipulace a zlepšit komfort jízdy.

Části tlumiče šoků

Video stručně uvádí celý proces tradiční práškové metalurgie, od automobilového materiálu k prášku, lisování a slinění, a konečně se stává součástí automobilů, které jsou vyrobeny GKN.

> > > > Typický aplikační a letecký průmysl

Mezi práškové metalurgické materiály používané v leteckém průmyslu patří speciální funkční materiály, jako jsou třecí materiály, třecí materiály, těsnící materiály, filtrační materiály atd., které se používají především pro letadla a pomocné motory, nástroje a vzdušná zařízení.Druhým z nich jsou vysokoteplotní a vysokopevnostní konstrukční materiály, které se používají hlavně pro důležité konstrukční části hlavních rámců leteckých motorů.

Brzdový pár-BY2-1587

Filtr pro letectví

K

> > > > Typické spotřebiče pro domácnost

Některé materiály a části spotřebičů pro domácnost mohou být vyráběny pouze práškovou metalurgií, jako jsou porézní samomazací ložiska v chladničkách, kompresorech, pračkách, elektrických ventilátorech atd.; některé materiály a díly pro domácnost jsou vyráběny práškovou metalurgií s lepší kvalitou a nižšími cenami, jako jsou složité tvarovanéozubená zařízení a magnety v domácnostech, ventilátorech vzduchu a vysavačích.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Pracovní pozice: Product manager

oddělení: Market Department

Telefon společnosti: +86 021-59150215

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86 13817160919

webová stránka: lanzhusuperalloy.infocsb2b.com

Adresa: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top