Technologie detekce surových materiálů v prášku pro aditivní výrobu

Datum vydání:2021-02-03

Fyzické vlastnosti kovových prášků pro aditivní výrobu zahrnují uvolněnou hustotu, hustotu kohoutku, plynulost atd. Jsou-li změny těchto vlastností ignorovány, mohou být stejné procesní parametry zcela odlišné od vlastností částí potištěných distribucí velikosti částic v prášku.

Tento článek pojednává o testi Metody fyzikálních vlastností kovových prášků podle předchozích metod zkoušení chemického složení prášku.

Dva.Zkoušení fyzikálních vlastností kovového prášku

(1) Volná hustota

Prášek padá do šálku známého objemu v uvolněném stavu a změřená hmotnost na jednotku objemu se nazývá velkoobjemová hustota prášku.Hustota volně loženého prášku je komplexní výkonnost, která je ovlivněna faktory, jako je velikost prášku, distribuce velikosti částic, tvar částic a vnitročásticové póry.Zde jsou dva pohodlnější metody pro měření volné hustoty.

Funnelová metoda: Prášek se volně snese z trychtýřské díry v určité výšce, aby byl kontejner naplněn určitým objemem, a poté se změří hmotnost prášku v nádrži.Měřicí přístroj je uveden na obrázku 1.Tato metoda je jednoduchá a rychlá, ale nemůže měřit prášek s nízkou plynulostí.

K

Měřič kapacity SCOT: U kovových prášků, které nemohou volně proudit trychtýřem s průměrem 5mm v trychtýři, by měla být použita metoda kontejneru SCOT.Standardní GB 1479.2-2011 má odkaz na používání tohoto zařízení (Scottova kapacita Viz obr 2).Prášek proudí přes obrazovku shora do sloupce níže.Kladivá přepážka ve sloupci může plně rozptýlit prášek a zabránit v aglomeraci prášku.Měřená volná hustota je přesnější.Je vhodný zejména pro ultrajemný prášek, mokrý prášek, Powders s chabou pružností, jako je magnetický prášek, může být použit pro běžné výrobní zkoušky kovových prášků pro 3D tisk.

(2) Hustota pásky

Hustota kohoutku kovového prášku je zabalit určité množství prášku do nádoby a vibrovat pomocí vibračního zařízení (jak je uvedeno na obrázku 3), dokud se objem prášku již nesnižuje.Hmotnost prášku je rozdělena na vytknutý objem, aby se získala jeho hustota kohoutku.

Národní standard GB/T 5172-2006 obsahuje zvláštní předpisy pro měření hustoty kohoutku kovových prášků.Tato metoda může být použita pro kovový 3D tiskařský prášek.Konečný výsledek se vykazuje měřením třikrát a použitím aritmetické průměrné hodnoty.Obecně, hustota kohoutku je 20% 50% vyšší než uvolněná hustota.Pro prášky pro aditivní výrobu, z důvodu " méně překlenutí " mezi kulovitými kovovými prášky je objemová hustota obecně vyšší než u nepravidelně tvarovaných prášků.

Obrázek 3 Tester hustoty pásu

(3) Likvidita

Vlivem prášku je schopnost prášku vyplnit nádobu jistým tvarem a kulovitý prášek může zlepšit plynulost prášku, aby se dosáhlo hladkosti a hladkosti vysoce kvalitní práškové látky.Mezi ovlivňující faktory patří tvar částic, kombinace velikosti částic, relativní hustota a adheze mezi částicemi.Např. čím větší částice, tím pravidelnější tvar, tím menší je podíl jemných prášků ve složení velikosti částic, zvýšená relativní hustota a čím méně vody a plynu adsorbované povrchovou plochou a tím lepší plynulost.Kromě toho je plynulost také spojena se sypkou prachu.Obecně řečeno, čím vyšší je objemová hustota prášku, tím lepší je plynulost.

Existují obvykle dvě metody charakterizace pro plynulost kovových prášků: průtok haly a úhel repo.

Průtok koleje

Vliv kovového prášku v pavilonu se vztahuje na dobu potřebnou pro 50g kovového prášku k průtoku přes trychtýřský otvor standardní velikosti a jednotka je (s/50g).Vzácná je hmotnost prášku, který proudí ven na jednotku času, tzv. průtok.Současné domácí měření likvidity se provádí v souladu se standardní GB/T 1482-2010 a zařízení je uvedeno na obrázku 4.

 

Úhel repózy

U prášků, které nemohou plynule projít standardním trychtýřem, se úhel klidu obvykle používá k charakterizaci fluidity prášku.

Měření úhlu klidu kovového prášku se vztahuje na " GB/T 16913 Prach Metoda fyzikální zkoušky vlastností Určení úhlu Reposy " Dobře.Prášek se vstříkne z trychtýře do horizontální přihrádky metodou vstřikování omezeného povrchu dna a změří se akutní úhel mezi svahem akumulace prachu a spodní vodorovnou rovinou.Obecně je třeba, aby úhel odpočinku kovového prášku byl 8888804;45 lícní stěna 176;.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Pracovní pozice: Product manager

oddělení: Market Department

Telefon společnosti: +86 021-59150215

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86 13817160919

webová stránka: lanzhusuperalloy.infocsb2b.com

Adresa: No. 2800 Caoxin Road, Xuhang Town, Jiading District, Shanghai

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top