Všechno, co potřebujete vědět o dokončení PCB

Datum vydání:2022-08-19

Povrchové úpravy desek plošných spojů jsou konečnou ochrannou vrstvou aplikovanou na PCB, která je ochrání před vlivy okolního prostředí nebo vnějším poškozením. Nedávno byl tento proces omezen na dva typy povrchových úprav: nikl a zlato a horkovzdušné pájení (HASL). Dnes jsou k dispozici desítky možností povrchových úprav desek plošných spojů, z nichž každá má své vlastní výhody pro různé aplikace.

S tolika dostupnými možnostmi, které povrchové úpravy desek plošných spojů byste měli použít při výrobě desek plošných spojů? Níže uvádíme některé úvahy.

Jaký konec PCB bych měl použít? Olovo nebo olovo-Volný?

Existuje určitá diskuse o tom, zda desky plošných spojů obsahující olovo poškozují životní prostředí. Logika spočívala v tom, že jakmile byl produkt obsahující desku plošných spojů vyhozen, olovo by prosaklo do životního prostředí na skládkách a způsobilo rozptýlení škodlivých účinků v odpadních vodách.

Ačkoli některé studie EPA ukázaly, že k tomu nedochází, existují pravidla a předpisy, které omezují dovoz a vývoz elektronického odpadu obsahujícího olovo. Pokud plánujete prodej elektronických výrobků, je třeba vzít v úvahu omezení používání nebezpečných látek (RoHS) ze strany EU. Podle jejich požadavků musí mít všechny látky obsahující olovo koncentraci nižší než tisíc částí na milion, aby bylo zachováno dodržování těchto pravidel.

Vyrovnávání horkovzdušné pájky, jeden ze dvou hlavních způsobů, jakými byly desky plošných spojů původně dokončeny, obsahuje olovo a výrobky, které jsou s nimi dokončeny, nelze prodávat do Evropy. Naštěstí pro ty, kteří chtějí pokračovat v využívání tohoto typu povrchu, olovo-zdarma HASL je nyní k dispozici.

Doba použitelnosti

Kvalita je slovo, které se ve světě desek plošných spojů hodně hází. Ale co spolehlivost? V závislosti na aplikaci desky plošných spojů budete pravděpodobně chtít, aby produkt fungoval dobře nejen při použití, ale po dlouhou dobu. Z tohoto důvodu budete pravděpodobně chtít povrch PCB, který má dobrou polici-život, i když se nepoužívá po dobu delší než šest měsíců.

Většina povrchových úprav to umožní, s hlavní výjimkou je organický konzervační prostředek pro pájení (OSP). Zatímco tento typ povrchu je ekologický-přátelský, nízký-náklady a jednoduchá výroba a přepracování, to nemá prakticky žádnou polici-život a může být snadno poškozen.

Náklady

Ve světě desek plošných spojů dostanete to, za co platíte. Obecně platí, že dražší povrchové úpravy plošných spojů Jako elektrolytické dráty lepitelné zlato, elektrolytické tvrdé zlato a elektrolytické niklové elektrolytické paladiové ponorné zlato (ENEPIG) nabízejí výhody, jako je having větší lepitelnost drátu, těsnější roztok a použití kontaktu. Nicméně, jak byste očekávali od čehokoliv vyrobeného ze zlata, tyto typy povrchových úprav jsou výrazně dražší.

Zvažte konečné použití vašeho produktu před selecemt dražší povrch. Pokud prodáváte levnou spotřební elektroniku, můžete se rozhodnout pro levnější možnosti. V porovnání s těmito alternativními povrchovými úpravami mohou vyžadovat aplikace, jako jsou letecké a vojenské aplikace.

Citlivost zacházení s nimi

V závislosti na typu povrchové úpravy plošných spojů, kterou používáte, může být váš koncový produkt více nebo méně odolný. Materiály, které používáte při výrobě Bude to ovlivňovat stejně jako cíl. Ponoření stříbra, ponoření cínu a OSP povrchové úpravy jsou zpravidla náchylnější k rozbití, když nejsou správně drženy.

Z tohoto důvodu je důležité zvážit konečnou aplikaci produktu, který hodláte použít. Pokud konečné použití výrobku může vyžadovat vyjmutí desky plošných spojů z výrobku, možná budete chtít investovat do silnějších desek plošných spojů.

ATTRIBUTY DO KONCE PCB by měly být diktovány na konci-UŽivatel

Na trhu jsou k dispozici desítky možností pro různé povrchové úpravy plošných spojů. Který z nich se nejlépe hodí pro vaši desku plošných spojů?

Jak bylo uvedeno výše, mělo by to vyplývat téměř výhradně z konečného použití výrobku. Levné spotřební zboží si může dovolit používat levnější a méně odolné povrchové úpravy, a pokud je určeno k vyhození, nemělo by pravděpodobně obsahovat olovo. Desky plošných spojů pro kosmický raketoplán by měly používat nejpokročilejší a nejpoužitelnější povrchové úpravy, které jsou k dispozici, aby bylo zajištěno, že cestující jsou chráněni před jejich extrémním prostředím.


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top