Lze prát utěrkyna leštění šperků

Datum vydání:2024-09-13

Utěrkyna leštění šperků jsou základnímnástrojem pro udržení cenných předmětů, jako jsou prsteny,náramky anáhrdelníky, v původním stavu. Tyto speciálněnavržené utěrky jsounapuštěny mikro-brusivanebo čisticí prostředky, které pomáhají odstraňovat z povrchu kovů a drahokamů matný lesk,nečistoty a oleje. I když jsou tyto utěrkyneuvěřitelně účinné při udržování vzhledu šperků, vyvstává běžná otázka: Lze utěrkyna leštění šperků prát? Odpověďna tuto otázkunení tak jednoznačná, jak by se mohlo zdát, a pochopení složitosti fungování těchto hadříků je zásadní pro udržení jejich účinnosti.

zmkm-800_800 (17).jpg

 

Na první pohled by se dalo předpokládat, že hadříkna leštění šperků, stejně jako jakoukoli jinou látku, lze při zašpinění hodit do pračky. Praní těchto hadříků však může ve skutečnosti snížit jejich účinnost. Většina leštících hadříků je pre-ošetřené chemikáliemi a mikro-abrazivní částice speciálněnavržené k odstranění skvrn z kovů, jako je stříbro, zlato, platina a měď. Když se leštící hadřík vypere, tyto speciální přísady se pravděpodobně smyjí, čímž se látka stane méně účinnounebo zcelanepoužitelnou pro zamýšlený účel.

 

Utěrkyna leštění šperků se obvykle skládají ze dvou vrstev: vnitřní vrstva ošetřená čisticími směsmi a vnější vrstva určená k leštění a leštění. Vnitřní vrstva je ta, která provádí těžké zvedání, odstraňuje skvrny a obnovuje původní lesk kovu. Při použití látky reagují sloučeninyna této vrstvě s kovem, aby se odstranila oxidace,nečistoty a další povrchové vady. Vnější vrstva má poskytnout finální leštění, které zvyšuje lesk a zanechává šperky vyleštěné a čisté.

 

Pokud se leštící hadřík vypere, čisticí sloučeninyna vnitřní vrstvě budou pravděpodobně odstraněny vodou a čisticími prostředky. To platí zejména v případě, že je tkanina strojová-umyténebonamočené v mýdlové vodě. Bez těchto sloučenin se látkanestaneničím jinýmnež běžným kusem látky anebude již schopna čistit šperky tak, jak bylo zamýšleno. Kromě toho může praní hadříku také způsobit mikroorganismy-abrazivní částice usazené v tkanině, která se má vypratnebo opotřebovat, dále snižuje její čisticí schopnost.

 zmkm-800_800 (19).jpg

Dalším faktorem, který je třeba vzít v úvahu, je, že utěrkyna leštění šperků jsounavrženy tak, aby absorbovaly skvrny anečistoty, které ze šperků odstraňují. V průběhu času se látka viditelně zabarví, protože shromažďuje tyto zbytky. I když toto zabarvení může způsobit, že látka vypadá špinavě,nemusí tonutně znamenat, že látka jižnení účinná. Ve skutečnosti může být leštící hadřík inadále užitečný, i když se zdá ztmavlýnebo zašpiněný. Sloučeninyna hadříku zůstávají aktivní a hadřík stále dokáže odstranit skvrny a vyleštit šperky i po rozsáhlém používání.

 

Z tohoto důvodu mnoho výrobcůnedoporučuje prát utěrkyna leštění šperků, přičemž zdůrazňuje, že utěrky lze použít vícekrát, i když se zdají být špinavé. Uživatelům se doporučuje, aby místo praní hadřík jednoduše složili a uložilina čistém a suchém místě, když senepoužívá. To zajišťuje, že čisticí směsi zůstanouneporušené a účinné pro budoucí použití. Někteří uživatelé mohou být v pokušení vyzkoušet bodové čištěnínebo jemné máchání hadříku, ale i minimální vystavení vodě může snížit jeho účinnost.

 

Navzdory doporučenínemýt leštící utěrky můženastat chvíle, kdy se utěrkanatoliknasytí skvrnami a špínou, že přestane fungovat dobře. V tomto případě jenejlepším řešenímnamísto pokusu o vyprání hadříku jej vyměnit zanový. Většina leštících hadříků je relativně levná a jejich pravidelná výměna zajišťuje, že šperky budou inadále účinně čištěny a leštěny. Pokus prodloužit životnost hadříku praním pravděpodobněnepřinese pozitivní výsledky a může dokonce poškodit šperky, pokud se hadřík stane příliš opotřebovanýmneboneúčinným.

zmkm-800_800 (20).jpg 

Vněkterých případech se lidé mohou ptát, zda je možné po umytí osvěžit leštící hadřík tím, ženanějnanesemenové čisticí prostředky. I když se to může zdát jako schůdné řešení, obecně senedoporučuje. Přesné složení sloučenin používaných v komerčních leštících utěrkách je obtížnénapodobit a použití podomácku vyrobeného roztokunebo-a-čistič policna vypraný hadřík pravděpodobněneponese stejné výsledky jakonový, tovární-ošetřenou látkou. Kromě toho může použitínesprávného typu čisticího prostředku potenciálně poškodit šperky, zejména pokud je látka použitana jemné drahé kamenynebo pokovené kovy.

 

Závěrem lze říci, že hadříkyna leštění šperků jsou pohodlným a účinným způsobem, jak udržet vzácné předměty conejlepší. Praní těchto hadříků se všaknedoporučuje, protože může odstranit samotné sloučeniny, které je činí účinnými. Namísto praní by uživatelé měli pokračovat v používání hadříku, dokudnení zcelanasáklý skvrnami anečistotami, a poté by měl být vyměněn. I když může být lákavé umýt a znovu použít hadřík, abyste ušetřili peníze, pravděpodobně to povede ke snížení čisticí schopnosti a může dokonce poškodit cenné šperky. Z dlouhodobého hlediska je pravidelná výměna leštících hadříkůnejlepším způsobem, jak zajistit, aby šperky zůstaly čisté, vyleštěné a dobře-udržované.

zmkm-800_800 (18).jpg


Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Dongguan hongde crafts co.,ltd
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
Dongguan hongde crafts co.,ltd

Pracovní pozice: Sales manager

oddělení: Sales

Telefon společnosti: +86 18802610846

E-mail: Kontaktujte nás

Mobilní telefon: +86 18802610846

webová stránka: hongdecrafts.infocsb2b.com

Adresa: Room 601, Building 1, No. 6 Universe Road, Shipai Town, Dongguan City, Guangdong Province

Chytré telefonní hodinky, hodinky Bluetooth
Inteligentní telefon na celou obrazovku
Obývací pokoj super chladný nádrž na ryby
Dlouhé sexy řasy dámských žen
Nutriční Super Vitamin C Juice Drink
Pohodlný venkovní stůl
Vysoce inteligentní barevná tiskárna
Venkovní velký ventilátor
Premium červené víno
Velmi malý pohodlný úložný disk USB
top