5 řešení chyb, ke kterým by se vyskytlo v CNC obráběcím centru

Datum vydání:2023-03-10

CNC obráběcí centrum znamená poměrně vysoké-přesnost, vysoká-účinné automatické zpracování kovů zařízení, vybavené multi-polohová věž nebo výkonová věž, která je schopna zpracovat lineární válec, šikmý válec, oblouk a různé závity, drážky, šneky a další složité obrobky. Jedná se o různé kompenzační funkce lineární interpolace a obloukové interpolace a hraje poctivý ekonomický efekt při výrobě složitých dílů. Nicméně jakýkoli problém v rámci systému, pohonného systému, a tedy elektrického a systému řízeného objektu způsobí chybový problém. V následujícím průvodci stručně představíme příčiny a řešení chyby v rámci CNC obrábění.


Příčiny chyb V CNC Machining Center&způsoby, jak opravit

1. Vysoké-rychlostní obrábění, mohou dojít také k chybám, jako je zrychlení nahoru a dolů a zpoždění servosystému v CNC systému.

2. Díky setrvačnosti systému, hnacího systému a tedy elektrického a systému řízeného objektu se při velkém zrychlení objeví dynamické chyby jako náraz, vibrace, přehánění a mimo krok.

3. v rámci tří-osy CNC koncové frézování, chyba obrábění se skládá ze dvou faktorů: lineární aproximace chyby a normální vektorové rotace chyby;

4. Chyba obrábění je tradiční zakřivení obráběného povrchu, poloměru nástroje, a tudíž interpolační délka, a je úměrná čtverci interpolační délky.

5. Programování, výběr nástroje a lidské faktory mohou také způsobit abnormální přesnost obrábění.

6. Chyba otáčení normálního vektoru je způsobena otáčením normálního vektoru obráběného povrchu podél směru interpolační čáry a je úměrná rozměrům poloměru nástroje.

7. Chyba přesnosti způsobená vlivem materiálu nástroje a výkonu řezného oleje.


Řešení chyb v CNC obráběcím centru

1. automatizovaná rychlost nahoru a dolů numerického systému je automaticky realizována softwarovou funkcí numerického systému. základním požadavkem je, aby zvolený zákon o rychlosti nahoru a dolů zajistil přesnost trajektorie a přesnost polohy a zajistil rychlost, stabilitu a stabilitu procesu rychlosti nahoru a dolů. V ekvivalentní době by měl být řídicí algoritmus co nejjednodušší a snadno realizovaný počítačem.

2. U konvexního povrchu je tradiční chyba rotace vektorů často kompenzována úpravou polohy středu nástroje, zatímco u konkávního povrchu není nutná kompenzace; Pokud systém nemá žádnou funkci automatické kompenzace, přijímá taktiku snižování poloměru nástroje, aby změnil chybu.

3. Lineární aproximace chyby rozhoduje délka interpolačního akordu, což je prý interpolační cyklus a tedy rychlost posuvu nástroje numerického systému. Lineární aproximace chyby se často řídí výběrem numerického systému s menším interpolačním cyklem nebo snížením rychlosti posuvu.

4. Zbytková výšková chyba řezné linky spočívá v tom, že hlavním faktorem ovlivňujícím drsnost povrchu obrobku při obrábění zakřiveného povrchu. Chyba je často řízena volbou přiměřených parametrů šířky řezné linky.

5. Materiál nástroje a řezný olej CNC centra mohou přímo ovlivnit stupeň opotřebení nástroje, a proto nástroj s rychlým opotřebením způsobí velkou chybu na obrobku. Je užitečné zvýšit přesnost obrobku pro výběr odpovídajícího nástroje a řezného oleje pro různé procesy.


Výše uvedené je, že důvodem chyb v CNC obráběcím centru, pouze analýzou mechanismu chyby můžeme přijmout cílená opatření k účinnému zlepšení standardu obrobku.

Pošlete svou zprávu tomuto dodavateli

  • Na:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *Zpráva:
  • Můj email:
  • Telefon:
  • Moje jméno:
Buď opatrný:
Odeslat škodlivou poštu, bylo opakovaně hlášeno, zmrazí uživatele
Tento dodavatel vás bude kontaktovat do 24 hodin.
Neexistuje žádný dotaz na tento produkt.
top